maandag 29 mei 2017

Utopia Topic 6

Maandagmorgen is de start van een nieuwe week. En daar hoort natuurlijk ook een nieuw centraal bij.
Cemal en René willen net als elk centraal het gesprek openen. Maar Billy springt er direct tussen om te melden dat ze graag vingers wil zien. “Als iemand wil spreken moeten ze netjes hun hand opsteken. Wie gaat hier overzicht in houden? Ik doe het niet.” (doet ze toch wel want ze wil ook graag wat te zeggen hebben) meldt ze de groep. De groep stemt in om elkaar netjes te laten uitpraten.

Financiën:Cemal en René gaan verder met het gesprek en vertellen dat de financiën goed gaan deze maand. In een week is het de inwoners gelukt om gelijk te lopen met de gehele vorige maand. Ze hopen dus om minimaal het dubbele te verdienen als ze in deze vorm doorgaan. Jessie denkt dat het nog een flinke klus zal worden maar geeft aan dat het haalbaar is.
Evenementen:Kevin bedankt zijn mede-inwoners voor een succesvolle Dance with me en meldt dat hij al dagen aan het nagenieten is. Toch is er een puntje van kritiek. De twins en Romy krijgen direct een grijns op het gezicht als Cemal begint over het drankgebruik. “Het kan gewoon niet tijdens een evenement.” zegt hij. Ook Jessie wil zich hier bij aansluiten. “Als dit niet vanzelfsprekend is moeten we duidelijke afspraken maken. Want dit kan gewoon niet.” vult hij aan. Beau stelt direct voor om van elk centraal een notule te maken zodat gemaakte afspraken op papier staan voor iedereen. De groep is het hier mee eens en besluit dat de drank-regel voor evenementen direct opgeschreven mag worden.
De markt gaat overgenomen worden door Beau, Kevin zal haar alle kneepjes van het vak leren. 
De aanmeldingen voor de Lip SyncBattle stromen binnen maar mensen kunnen zich nog steeds opgeven voor de audities! 

Overige mededelingen:De inwoners zijn druk bezig met de heropening van Le Luifel. En ze zijn van plan om de verfbeurt voor vrijdag af te krijgen zodat ze van het weekend open kunnen.
Jessie vindt het centraal een goed moment om aan te geven dat hij nadenkt over een kat. Hij voelt zich eenzaam en zou graag een huiskat in het Penthouse willen. De meningen in de groep zijn verdeeld en ze willen eerst weten of het wel mogelijk is met bijvoorbeeld de kippen. Billy vindt het belachelijk dat dit in een centraal besproken moet worden. “Ik wilde twee maanden geleden al een kat en toen mocht het ook niet. Ik ga het hier niet over hebben.” roept ze. Hhahahahha ik niet dan jij ook niet. Ze staat op en loopt weg. En dit ziet de groep dan ook direct als het einde van het centraal. Dat beslist Bill dus schijnbaar

Dan even een mededeling:
De hoofdregel is heel simpel: gezellig praten over utopia, geen persoonlijke aanvallen op chatters (van welk forum dan ook)
er word gemodereerd op je reactie en niet op je als persoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten