zondag 9 februari 2020

Sterkte met de storm vandaag

Beste chatters en lezers,

Ik wens jullie vandaag en vannacht heel veel sterkte en hopelijk komt iedereen er zonder kleerscheuren en schade vanaf.

Code oranje
Voor Noord-Holland en de Wadden is code oranje van kracht. Dat houdt in dat er grote kans is op gevaarlijk of extreem weer, met risico op schade, letsel of veel overlast. De eerste storm die in ons land ooit een naam heeft gekregen.
Mogelijk bereikt de wind op de westelijke Wadden en langs de kust van Noord-Holland later zondagmiddag windkracht 11. Daarbij is kans op zeer zware windstoten tot 130 km per uur.
De zware storm houdt aan de kust aan tot begin van de avond, wanneer buien met zeer zware windstoten van ongeveer 130 kilometer per uur passeren. Daarna verdwijnt de storm, maar blijft het onstuimig.

Landelijke storm

Overigens wordt volgens de definitie gesproken van een landelijke storm, ook als alleen in de kustgebieden de stormkracht écht bereikt wordt. „Wind is altijd heel lokaal in Nederland”, vertelt Damen. „De laatste keer dat het in het binnenland boven de windkracht negen kwam, was in januari 2018 en daarvoor was het ook tien jaar terug. Maar voor veel mensen in het binnenland zal het ook voelen als een echte storm.”
„Het hoogtepunt van de storm verwachten we tussen zes en tien uur ’s avonds”, vertelt Damen. „Dat komt overeen met de verwachtingen van de afgelopen dagen. Het hoogtepunt zal liggen op die buienlijn die later vandaag over het land trekt, als we windstoten kunnen krijgen van 130 kilometer per uur.”
Woordslang

Plaatjes topic



1 opmerking:

  1. Videoslots.com | YouTube, Videoslots.com - Cv3Dl.cc
    Videoslots.com is a social platform for people to place videos, In 2019, the group started to use Youtube for the purpose free youtube to mp3 of creating videos in

    BeantwoordenVerwijderen