woensdag 11 september 2019

Billy verlaat plots Utopia

Billy verlaat plots Utopia

 Ze heeft nog een laatste bericht voor de Utopianen.

Rond half 12 roept Billy de groep bij elkaar. Ze heeft hen iets mede te delen. De inwoners ogen wat verward door deze oproep. Zodra de inwoners bij elkaar zijn gekomen haalt Billy een zelfgeschreven tekst uit haar zak tevoorschijn. Ze begint met het voorlezen van haar brief:
"Lieve Utopianen. Hier staan we dan. De laatste vijftien pioniers die samen nog heel even mogen bouwen aan de mooiste plek op aarde. Ik wil beginnen met zeggen dat ik heel veel respect voor jullie heb...
...Anderhalf jaar geleden begonnen de eerste 15 hier met letterlijk niets. Van drinken uit het meer, slapen in hangmatten en de eerste huisjes die zijn gebouwd hebben jullie een prachtige plek met nog mooiere verhalen gecreëerd. 
En nu staan we hier. Aan de vooravond van de finale van Utopia. Maar zonder mij. Ik ga terug naar mijn eigen wereld en heel erg van jullie genieten. Speel het spel slim, wees op je hoede en maak er een fantastische tijd van. Ik ga naar huis."
De inwoners reageren geschokt op deze mededeling van oud-Utopiaan Billy. Jessie en Merel geven haar een dikke knuffel. Ze deelt nog wat laatste motiverende woorden met de inwoners en neemt dan ook afscheid van de rest van de inwoners.
Vervolgens pakt Billy haar kist in, loopt richting de poort en geeft de inwoners nog een keer een dikke knuffel. De inwoners laten Billy het beloofde land niet verlaten voordat ze allemaal met haar op de foto zijn geweest. Ten slotte wenst ze de inwoners heel veel succes en loopt ze met haar kist de poort uit.
Wat de inwoners op dat moment nog niet weten is dat Billy op haar kussen een zwarte envelop heeft achtergelaten.

Franny doet een bijzondere ontdekking!

Ze vindt een zwarte envelop. 
Franny loopt de Franterpalace binnen. Ze schrikt en loopt naar buiten. Franny roept: “Nee jongens!" Ze heeft een zwarte envelop gevonden! Franny rinkelt aan de bel. De inwoners staan buiten bij elkaar. Franny leest de brief voor aan de groep.
In de brief staat dat de inwoners nog maar vier maanden te tijd hebben om te blijven bouwen aan de ideale samenleving. Ook staat beschreven dat de groep op elkaar aangewezen is. Daarom is er vanaf dit moment geen familiebezoek meer mogelijk in Utopia. Ook het schrijven en ontvangen van post van geliefden, familie en vrienden behoort tot het verleden. Een paar inwoners zijn ontdaan van het nieuws. Jessie zegt als grap dat hij de brievenbus als versnipperraar wil maken. Jordie, Alexandra en Mylène beginnen te huilen.
Spelletjes topic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten