dinsdag 19 december 2017

Utopia 19-12-2017

"Wat een kneuzen"
Hier zit de grootste KNEUS

De mannen krijgen de stroom niet meer aan de praat. 
Al een paar dagen slaan de stoppen regelmatig, en deze keer niet figuurlijk, door in Utopia. Zo ook vandaag. Baldr en Johan zijn bij de bar bezig met het probleem, terwijl Linda en Madilia op de bank zitten te kijken. "Je moet de aardlekschakelaar hebben", schreeuwt Linda hen toe, maar Baldr lijkt niet te weten waar hij deze kan vinden. "Wat een kneuzen", zucht ze terwijl ze vanachter haar krantje met haar ogen rolt. De twee vriendinnen houden de mannen nauwlettend in de gaten. "Dit wordt leuk, let op", zegt Linda al snel. "Pak de popcorn er maar bij."
Even later bemoeit Chipp zich ook met het stroomprobleem, omdat hij stroom nodig heeft om blaadjes te printen voor zijn presentatie. Hij doet een beroep op Johan, maar die vindt het probleem veel te leuk om te helpen. "Ik weet wat het is, tuurlijk weet ik wat het is. Maar ik ga helemaal stuk, ik vind het schitterend. Dit is mooi", zegt hij lachend naar Chipp. Wat Chipp ook aan de bouwer vraagt, Johan houdt zijn lippen stijf op elkaar. Zou het de krullenbol lukken de boel weer aan de praat te krijgen?

De vuurwerk vete

De discussie rondom het vuurwerk laait op. 
Het vuurwerkplan van Senna en Cemal heeft een hoop losgemaakt in de loods. Chipp ziet het plan van de twee wel zitten en steunt ze van harte. Madilia is echter nog steeds niet te spreken over wat de mannen willen gaan doen en ze doet haar beklag bij José. "Het is gewoon geld de lucht inknallen, daar gaat je 200 euro" zegt ze chagrijnig. De vlogster vindt het echt een domme actie en kan er met haar hoofd niet bij dat de financie hier akkoord voor zou geven. "Als we nou genoeg geld hadden was het een ander verhaal, maar dit kan ik niet begrijpen", moppert ze verder.
Ondertussen lijkt het Cemal en Senna grappig om zogenaamd Wim Vroege te bellen, om bij hem een bestelling te doen. Wanneer Linda dit hoort slaan bij haar de stoppen door. "Als je dit echt hebt besteld dan stop ik per direct met de financiën!", schreeuwt ze boos naar Cemal. Beau probeert de boel te sussen door te zeggen dat Cemal het niet echt gedaan heeft, maar Linda is furieus. "Dikke vinger iedereen, als dit doorgaat kap ik ermee", roept ze boos. Cemal, Senna en Chipp kunnen hartelijk lachen om hun neptelefoontje, zeker omdat de vrouwen nog niet door lijken te hebben dat ze Wim niet echt gesproken hebben en nog niets hebben besteld.
Even later bemoeit ook Billy zich met de discussie. "Dit kan toch niet Cemal, dat je dit in je eentje doet?", zegt ze fel. Maar Cemal ziet het probleem echt niet. Volgens hem moet de laatste jaarwisseling in Utopia knallend worden gevierd en wil hij daarom flink wat geld uitgeven aan vuurwerk. Hij krijgt bijval van Senna, die het probleem van de boze vrouwen ook niet snapt. Cemal werkt ondertussen stug door aan een powerpoint presentatie, waarmee hij de groep later vandaag wil laten zien wat hij van plan is.

Billy probeerde Wim al te bellen en heeft op de voicemail ingesproken dat er geen GO is gegeven en Wim dus nog niks mag bestellen. Wim stuurde een offerte van 3000 euro. Cemal en Senna hebben hem terug gebeld om het iets lager te doen. 

"Het was een geintje"

Cemal biedt Linda zijn excuses aan.
Er is de hele dag al een hoop gedoe omtrent het vuurwerk. Cemal en Senna hebben net gedaan alsof ze voor een hele hoop geld vuurwerk besteld hebben en dat grapje viel absoluut niet goed bij Linda. Daarom besluit Cemal zijn excuses aan te bieden aan de vrouw van de financiën.
Wanneer Linda met Madilia op de vide is, komt Cemal naar haar toe. "Luister, van dat vuurwerk, het was een geintje", begint hij. Hij legt uit dat hij zelf de financiën heeft gedaan en dat hij nooit zomaar zijn zin door zou drukken zonder te overleggen, omdat hij weet hoe vervelend dat is. Maar Linda aanvaardt zijn excuses niet direct. "Je zag toch dat ik serieus was daarstraks?", vraagt ze hem fel. Ze begrijpt niet dat Cemal de grap volhield, terwijl hij zag dat Linda echt boos was.
Cemal begrijpt Linda's frustratie maar al te goed en hij probeert goed te praten wat hij heeft gedaan. "Ik zit zelf ook met een rotgevoel", zegt hij lief, terwijl hij Linda een dikke knuffel geeft. En ondanks dat Linda eerst niet echt open leek te staan voor de excuses van Cemal, verschijnt er nu toch een voorzichtig lachje op haar gezicht. Eind goed, al goed?
Muziek Topic

Spelletjes Topic



Geen opmerkingen:

Een reactie posten